„Весели цегери нашег блока“

Семинар о предузетништву похађали смо у фебруару 2019. године. Добили смо задатак да осмислимо и у нашој школи реализујемо један предузетнички пројекат.

Будући да живимо у урбаном окружењу и сведоци смо великог загађења животне средине, одлучили смо се за пројекат „Весели цегери нашег блока“, чија је идеја промовисање употребе папирних кеса и цегера уместо широко распрострањених пластичних кеса.

Рад на пројекту трајао је од марта до јуна 2019. године и био је испуњен многим активностима у које су били укључени ученици од 2. до 7. разреда и већи број колега. Истарживали смо колико су често у употреби пластичне кесе, колико платнене, а колико цегери. Гледали смо награђени еколошки документарни филм „Плодови земље“ који говори о загађењу Београда пластичним кесама. Правили смо плакате о очувању животне средине. Ученици, одевени у велике папирне кесе, промовисали су употребу папирних кеса и цегера. Осликавали смо папирне кесе и платнене торбице и организовали њихову продају. Продаја је била успешна и зарађени новац употребићемо за улагање у нов предузетнички пројекат. Добробити овог пројекта су и у подизању свести нашег окружења о неопходности бриге о средини у којој живимо. Погледајте и видео о нашем пројекту.