Зрело доба за почетнике

У оквиту пројекта Чајанка код…, чији су идејни творци и реализатори Соња Суботић и Весна Ждрња, у понедељак увече, 2. октобра 2023. године, реализовано је прво дружење старијих нараштаја и ученика наше школе.

На Чајанци на насипу, на којој је било речи о настанку Новог Београда, поред гошће Сузане Поњавић, наше дугогодишње сараднице и председнице Пријатеља деце Нови Београд, учешће у разговору о израстању дела града из муља и песка, узеле су и бивше колеге, баке и деке наших ученика, као и ђаци, који су одлично баратали чињеницама о подизању овог дела града, а и постављали занимљива питања.

Са нама се дружила и председница Удружења Стара Бежанија Волга Илић, и упознала нас са историјом најстаријег насеља, као и првом школом на Бежанији.

Чајанка је протекла у пријатној атмосфери, у којој су уживали и млади, и старији. Оно што је најлепше – имали су шта да кажу једни другима, а и стрпљења да се међусобно саслушају.

Овим сусретом, не само што смо повезали различите генерације и сазнали нешто више о свом завичају, већ смо обележили и почетак Дечије недеље и Међународни дан старијих особа