Обавештење о преласку на једносменски рад

Поштовани родитељи,

Поводом иницијативе дела родитеља наших ученика и учитеља наше школе да се до краја првог полугодиште школске 2020/21. године настава за ученике од  1. до 4. разреда одвија у преподневној смени, Управа школе и Савет родитеља организовали су изјашњавање о овој иницијативи. Родитељи и учитељи, који су учествовали у изјашњавању, већински су опредељени за једносменски рад.

Стога вас обавештавамо да од четвртка, 3.12.2020. године почиње једносменски рад у нашој школи и трајаће до краја првог полугодишта. Још једном истичемо да се овај начин рада односи на ученике од 1. до 4. разреда, који наставу похађају у школи. 

Молимо ученике и родитеље којима изгласане промене у начину рада не одговарају за солидарност и разумевање одлуке већине родитеља и учитеља. Основни мотив при покретању иницијативе био је интерес наших ученика, посебно оних ученика који у боравку проводе преподневну смену, а у поподневној смени похађају наставу, која траје до 17.35 часова. По новом режиму нашим ученицима би се све школске обавезе завршавале у преподневној смени, до 12.35, па би ученици из боравка могли отићи кући и пре 17.35 часова. Једносменски рад донеће и још неке промене: једну учионицу на дневном нивоу више не користе два одељења, већ само једно; продужава се време за проветравање и дезинфекцију просторија након наставе; присутан је и већи број техничког особља у смени, чиме ће хигијенско одржавање школског простора током боравка деце бити учесталије.

Унапред хвала на разумевању и сарадњи.

Желимо свима успешан рад у наступајућем периоду.

Управа ОШ „20. октобар“