Почиње упис у први разред

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  О  У П И С У   У  П Р В И  Р А З Р Е Д   О С Н О В Н Е   Ш К О Л Е

Поштовани родитељи/други законски заступници будућих ђака првака,

Упис ученика у први разред за школску 2020/2021. годину, због новонастале ситуаиције и проглашења ванредног стања, обавиће се по модификованој процедури, па вам овим путем преносимо најважније детаље дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

  • Родитељи/други законски заступници деце која су стасала за упис у први разред школске 2020/2021. године моћи ће од 1. 4. 2020. године електронским путем исказати интересовање за упис детета у одређену основну школу преко  Портала еУправа коришћењем услуге  Исказивање интересовања за упис у основну школу.
  • Уколико родитељ не искаже заинтересованост на овај начин, не доводи се у питање упис у први разред основне школе.
  • По дефинисању датума уписа биће доступна могућност електронског заказивања термина тестирања, о чему ћете бити накнадно обавештени.

 

Како је формирање одељења целодневне наставе регулисано унутрашњим  правилником школе који је тешко применљив у оваквим околностима, Управа школе ће накнадно одредити датум за подношење захтева.  О том датуму, условима конкурисања и критеријумима за формирање листе кандидата школа ће поставити информацију на званични школски сајт и на главном улазу у школу, након укидања ванредног стања.

Уколико постоје недоумице везане за процедуру уписа у први разред, питања можете поставити на мејл upisuprvi20.oktobar@gmail.com . На исту адресу можете и исказати жељу да упишете дете у први разред наше школе, уколико то нисте успели на Порталу еУправа. Децу са других територија, чији су родитељи поднели захтев за упис, пријавиће овлашћено лице школе.

Поздрављамо вас са жељом да се што пре сусретнемо.

Управа школе