Презентација Рачунарске гимназије

У петак, 7.12. 2018., Рачунаска гимназија је одржала презентацију ученицима осмог разреда. Ученици су упознати са могућностима уписа у ову школу, олакшицама које могу да остваре при упису на основу успеха у основној школи и награда на републичким такмичењима из информатике, математике или физике. Такође, представљени су им бесплатни курсеви и такмичења које ова школа организује за ученике 7. и 8. разред. 
 
Tакмичење “IT girls” за ученице седмог и осмог разреда основних школа је такмичење организовано у циљу промовисања информатике међу женском популацијом у Србији. Такмичарке се надмећу у прављењу веб сајта користећи WordPress. За првих 50 пријављених ученица организован је бесплатан курс  WordPress -а. Курс се одржава за време зимског распуста школске 2018/2019. године у просторијама Рачунарске гимназије, а ученице које га похађају нису у обавези и да се такмиче. Курс ће трајати четири дана (04.02., 05.02., 06.02. и 07.02.2019. године) у терминима од 16 до 17:30 и од 17:45 до 19:15 часова. Финале такмичења “ IT girls  ” одржава се традиционално 08. марта
 
Такође, Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организују, тринаесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа „Програмер јуниор 2019“ . Tакмичење је екипно (екипа од два члана). Да би се квалификовале за финално такмичење, екипе имају задатак да сниме видео запис (спот), у трајању од 60 секунди, са темом „Програмер јуниор 2019“ (у формату .АВИ или .МП4). Комисија Рачунарске гимназије ће извршити избор финалиста на основу приложених квалификационих радова тимова. Рок за слање радова је 15.03.2019. године.
 
Рачунарска гимназија и Фондација Петља најављују Зимску школу програмирања за основце и Зимски семинар за наставнике информатике који ће се одржати од 04. до 07. фебруара 2019. године у просторијама Рачунарске гимназије у Београду. 
 
Циљ Зимске школе програмирања је популаризација такмичарског програмирања међу основцима који су већ исказали таленат у области рачунарства, математике и физике. Школа је намењена заинтересованим ученицима који су у школској 2018/19. уписали 6., 7. или 8. разред основне школе, а који су се током школске 2017/18. године пласирали на окружно такмичење из информатике, као и свим учесницима државних такмичења из информатике, математике или физике током исте године. 
 
Зимска школа програмирања за основце као и Зимски семинар за наставнике информатике су бесплатни за све полазнике. 
 
Више информација можете пронаћи на сајту гимназије.