Добродошлица драгим првацима

И овај пут, почетак нове школске године обележили су најмлађи – ђаци прваци. Ведри, насмејани, распричани, свечано обучени, крочили су први пут у школу као њени нови ђаци. Сваки њихов корак будно су пратили родитељи, фамилија, пријатељи, који су се окупили у великом броју да са својим првачићима поделе радост и узбуђење поласка у школу. Наши драги учитељи стрпљиво су чекали да упознају нову генерацију својих ђака са којима ће вредно радити наредне четири године.

Киша је претила да поквари овај свечани тренутак сусрета ђака са школом, па је пријем првака приређен у великој фискултурној сали.

У поздравном говору директор школе Бранислав Недељковић пожелео је првацима да се храбро суоче са задацима који их очекују, али да све време, док су у нашој школи, не забораве да су деца. Родитељима је поручио да буду поносни на своје прваке и позвао их да сарађују са школом у решавању свих евенруалних тешкоћа и деле са нама радости одрастања њихове деце – наших ђака.

Уследио је пригодан програм групе аниматора „Чигра“ којим су разиграли и распевали и оне који су се помало плашили поласка у школу. Опуштени и радосни, прваци су са својим учитељима кроз школске ходнике кренули пут учионица на први сусрет и упознавање. Севали су блицеви мобилних телефона, чуо се жагор узбуђених родитеља, било је загрљаја, руковања, пољубаца, честитања…

„Мама, Маша и ја седимо заједно!“, довикује са широким осмехом на лицу трчећи из учионице мали господин са лептир-машном.

„Моја учитељица је најлепша! А где је твоја учитељица?“, запиткује свог старијег брата једна девојчица док га чврсто држи за руку.

„Ја тебе знам! Ти си директор школе. Баш имаш много пехара!“, узвикује одушевљено малишан док гледа нашу богату трофејну витрину. „Имаш ли пехар Лиге шампиона?“, пита даље наш будући шампион.

Веома смо срећни што примамо нових две стотине седам чланова у велику срећну породицу звану Основна школа „20. октобар“. Нашим првацима пружамо руке у топао и нежан загрљај и нудимо сигуран ослонац на путу којим су закорачили. Надамо се да ће им у школи бити лепо и да ћемо их упамтити као још једну успешну и вољену генерацију.