Упис у први разред школска 2024/25.

У складу са дописом Министарства просвете (од 7.3.2024.) и ове године ће родитељима бити доступна услуга еЗаказивање за упис и тестирање детета у основној школи у периоду од 20.3.2024. до 31.5.2024. године. Заказаног  дана ће педагог или психолог извршити тестирање будућег првака. Родитељи приликом уписа не подносе ниједан документ у папирном облику- подаци из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система, као и податак о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а) се прибављају по службеној дужности, електронским путем у самој школи. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.
 
У ПРВИ РАЗРЕД школске 2024/25. године уписују се деца рођена од 1.3.2017. до 28.2.2018.
 
У први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. Изузетно, детету се може одложити упис у први разред за годину дана, у складу са посебним законом. Дете које има од шест до шест и по година уписује се у први разред након провере спремности за полазак у школу. Школа организује проверу спремности. Ако је дете старије од седам и по година због болести или других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања. Претходну проверу знања обавља тим састављен од наставника разредне наставе, педагога и психолога школе уважавајући стандарде постигнућа и ценећи најбољи интерес детета.
 
Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање  детета у ОШ И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање
детета у ОШ.
Потребно је да:

 • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном
  порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
 • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање
  термина у ОШ)
 • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

 • Извод из матичне књиге рођених
 • Уверење о пребивалишту
 • Уверење о похађању припремног предшколског програма
 • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара или у војној здравственој установи.
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14
дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 20. марта 2024. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.
Напомена 3: Уколико неко од родитеља из техничких разлога не може да се пријави преко портала еУправе додатну подршку може добити од административног радника школе на број телефона 063/88-26735 ( Драган Малчевић).

Целодневна, школска 2024/25.

 ПРИЈАВЉИВАЊЕ УЧЕНИКА ЗА ЦЕЛОДНЕВНУ НАСТАВУ ЈЕ ОДВОЈЕНО ОД ТЕКУЋЕГ УПИСА УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД КОЈЕ СЕ ВРШИ НА ПОРТАЛУ еУПРАВА..

Предаја докумената за целодневну наставу обавиће се у понедељак, 1. априла 2024. године са почетком у 8 часова у нашој школи. Том приликом утврдиће се редослед пријављивања који ће бити један од критеријума за формирање одељења целодневне наставе.

Да подсетимо!

Због великог интересовања родитеља за овај облик наставе, и у складу са могућностима школе, у школској 2024/25. години планирано је уписивање два одељења целодневне наставе, тачније педесет ученика.
Предност при упису имају:
1. деца без родитељског старања (потребно је приложити потврду Центра за социјални рад);
2. деца самохраних родитеља (потребно је приложити доказ о статусу);
3. деца чија су оба родитеља запослена (потребно је приложити потврде да су запослени);

ТО ЈЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА КОЈА СЕ ДОНОСИ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ЦЕЛОДНЕВНУ НАСТАВУ!

НАПОМЕНА: У случају да већи број пријављених испуњава претходно наведене критеријуме, узима се у обзир редослед пријављивања.

У одељењима целодневне наставе редовну наставу, ваннаставне активности и самостални рад ученика реализују два учитеља у време од 8 до 15.30 часова и обавезно је присуство ученика у том периоду. Могућност ранијег изласка постоји у ретким и оправданим случајевима. Учитељ је са ученицима до 16 часова, а затим  је обезбеђено дежурство учитеља у продуженом боравку до 18 часова.

Од трећег разреда и ова одељења иду у школу по сменама (које су одређене од почетка првог разреда).

Предлажемо родитељима да, и поред исказане потребе за целодневном наставом, узму у обзир и мишљење стручних сарадника (психолога и педагога) колико је овај вид наставе прихватљив за њихово дете.
 
На ваше потребе одговорићемо у складу са могућностима  школе.
 
Захваљујемо на сарадњи.
Бранислав Недељковић, директор школе ,,20. октобар“