Успеси ученика из руског језика

На овогодишњој олимпијади Лик Русије наши ђаци су масовно учествовали, вредно радили и освојили прегршт награда. Свакако су најзначајније:  за кореографско стваралаштво, у којој су ПРВО место освојиле ученице 8-5 (Марија Безбрадица и Ана Илић) у номинацији „Народни плес Русије“, као и за вокално стваралаштво у којој је ПРВО место освојила ученица Ивона Хуфнагел из 8-5 у номинацији  „Кроз године и растојања, песма се неће са тобом растати“. Филип Перић из 8-6 освојио је ПРВО место у номинацији „Ватромет звукова“ (инструментално стваралаштво). За ликовно стваралаштво у номинацији „Пејзажи Русије“ Сара Витезовић из 7-4 освојила је друго место, а Лука Милојевић из 5-4 је у категорији рецитатора такође освојио друго место (номинација „Поетски портрет Русије“). Уна Чучковић из 5-7 и Милица Раденовић из 7-4 освојиле су трећа места у категорији: Народно стваралаштво. За своје историјско-истраживачке радове трећа места су освојили и Александар, Андреа и Марко Беда, као и Теодора Шурјанац, сви ученици 8-4. Наставница Николета Илић је награђена у категорији „За непроцењиво учешће у ширењу и чувању интересовања за руски језик, као и вишегодишњу стваралачку сарадњу на Међународној олимпијади Лик Русије“.

            У априлу је у Руском дому у Београду одржано онлајн такмичење „Очаравајући стихови поезије“ на коме је Лука Милојевић из 5-4 заузео друго место.

На Општинском такмичењу из руског језика ученик Андрија Бојичић из 8-4 освојио је друго место, док су ученице Ивона Хуфнагел и Јована Лазаревић из 8-5 освојиле треће место. На Градском такмичењу Јована Лазаревић и Ивона Хуфнагел освојиле су друго место, а Андрија Бојичић треће место. Сви ученици су се пласирали на Републичко такмичење.

no images were found