У периоду од 20. до 23. септембра нашу школу посетила је делегација из РФ: Наталија Гребеникова – директорка братске школе, Галина Галинкова – председница општине Гжељ и Сергеј Акентијев, посланик из Гжеља.
На аеродрому госте су дочекали наши бивши осмаци, који су у мају посетили Русију. А пријем гостију и приредба одржани су у свечаној сали школе. Осим ученика и запослених присуствовали су и представник градског секретаријата за образовање, представник Министарства просвете, представници локалне заједнице, директори школа, познати посланици на пољу професије образовања и родитељи. После свечаног говора директора и гостију наши ђаци припремили су кратак програм. Дружење је настављено уз концерт КУДа Талија, коме се најсрдачније захваљујемо на помођи и сарадњи.
За време боравка госте смо упознали са нашим народом, културом, обичајима. Посетили су маузолеј Карађорђевића на Oпленцу, кућу краља Петра, конак Карађорђа, Храм Светог Саве у Београду, Музеј књиге и путовања. Такође присуствовали су огледним часовима енглеског језика и психолошкој радионици, као и наставничком већу, где су имали прилике да се упознају са нашим системом образовања и пренесу своја искуства.
Мало је рећи да смо госте и дочекали и испритали достојанствено. Отишли су пуни предивних утисака и надамо се наставку ове дивне сарадње.

Николета Илић, професор руског језика

Овде можете погледати слике

руси 2017