И ове школске године свечано смо обележили Савиндан.

Приредба поводом школске славе одржала се 27. јануара 2018. године уз присуство великог броја ученика, родитеља, запослених и гостију из локалне заједнице. 

Прославу су пригодним програмом, традиционално, започели ученици и учитељи трећег разреда, а наставили ученици старијих разреда и њихови наставници. И ове године говорили смо и певали у част Светог Саве, подсетили се његовог лика и дела и обновили светосавски завет.

На почетку програма све присутне поздравиле су ученице Дуња Косовац и Јелица Шарановић песмом „Здравица“, као и хор извођењем „Химне Светом Сави“.

О Савином животу и духу светосавља писале су и беседиле ученице Јована Горданић и Александра Жежељ.

Прича о Растку Немањићу, најмлађем владарском сину, који се одрекао живота на очевом двору да би постао монах, инспирисала је нашу ученицу Машу Цвркотић да напише текст „Младић препуштен вери или два гласа у Растковој души“. Драматизацију текста, уз Машу Цвркотић, изводили су Стела Схрестха, Маја Ристовски и Сергеј Глишић.

Узвишено осећање љубави према земљи у којој живимо и народу коме припадамо поделио је са нама хор певајући композицију „Најлепша је земља моја“.

У овогодишњој прослави Савиндана придружили су нам се и наши мали другари из боравка. Ученици 3. и 4. разреда извели су игроказ о старим српским именима, по тексту аутора Милунке Никитовић Бркић.

Мали хорски састав отпевао је на енглеском језику композицију „Свемирско чудо“ Дејвида Боувија.

Свети Сава нас учи да знамо ко смо, да поштујемо и чувамо своју историју, културу и традицију. Размишљања Душана Силног о свом пореклу, пријатељима и непријатељима дочарале су нам Мина Јовановић и Јана Ломић кроз стихове песме „О пореклу“ Десанке Максимовић.

Група певача отпевала је руску песму, а овогодишњи програм затворио је ученик Андрија Ратковић који је рецитовао стихове свог акростиха под називом „Свети Сава“.

Поздрављамо вас до следеће школске свечаности!