it_karavan

ИТ караван

Министарство трговине, туризма и телекомуникација у 2018, трећу годину за редом, покренуло је кампању ИТ караван за ученике основних школа у Србији, њихове родитеље и наставнике,са циљем подстицања паметног и безбедног коришћења нових технологија. Партнери Министарства су, као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и компанија Мајкрософт, а ове године придружили су се и Национална асоцијација родитеља и наставника Србије и Фондација Петља.

Главни програм, који чине едукативна представа о безбедности деце на интернету и радионице за ученике и родитеље, биће реализован за укупно 26 школа, у регионалним центрима у Србији. 

Како би и  ученицима и наставницима осталих основних школа у Републици Србији било омогућено да узму учешће у кампањи,  организован је пренос у реалном времену путем линка на јутјуб каналу Министарства трговине, туризма и телекомуникација „Паметно & Безбедно“ едукативне представе о безбедности деце на интернету „Како да најлакше упропастите свој живот онлајн“.