Приредбе у оквиру прославе Дана школе

У оквиру овогодишње прославе Дана школе наши ученици и наставници приредили су две приредбе.

У четвртак 18. 10. госте и извођаче најпре је поздравио директор школе Бранислав Недељковић у друштву награђених ученика који су се са бине поклонили публици и тако захвалили на аплаузима подршке и честиткама за остварене успехе.

Програм приредбе је, као и сваке године, био садржајан и занимљив. За музичке тачке били су задужени хор и оркестар под диригентском палицом наставнице музичке културе Иване Николић (нумера „Косовски божури“, нумера „Девојко мала“, нумера „Тиха река“).

Велику захвалност дугујемо културно-уметничком друштву „Талија“ које сваке године наступима својих играча увелича нашу свечаност. Литерарни део приредбе чиниле су чак три драмске тачке наших малих и великих другара, ученика 3, 6, 7. и 8. разреда, три литерарна рада на тему ослобођења Београда ученика 6. и 7. разреда, а своју креативност ученици су исказали и кроз филмску уметност – еминована су три кратка филма ученика 6. и 8. разреда.

Гости на приредби у четвртак били су чланови Удружења бораца из народноослободилачког рата који су доделили похвале, захвалнице и награде нашим ученицима и наставницима за сарадњу са овим удружењем на реализацији литерарног конкурса о ослобођењу Београда у Другом светском рату.

Део програма приредбе била је и честитка Наталије Гребеникове, директорке братске школе из руског града Гжеља, и видео-порука наших руских другара.

Општи утисак публике, учесника и домаћина био је да ће се овај Дан школе дуго памтити и препричавати, да су ученици и наставници припремили и показали оригиналан програм, као и да је свечана сала постала претесна за све који би да буду наши гости на школским свечаностима.

Приредба у петак 19. 10. приређена је у част запослених и гостију из пријатељских школа и организација са којима наша школа сарађује. Гости су, домаћински, дочекани хлебом и сољу, а онда смо их изненадили и обрадовали поклонима у виду магнетића са исписаним порукама наших ученика зашто воле своју школу. Почетак приредбе обележила је свечана додела вредних књига учитељима и наставницима који су се у прошлој школској години истакли у свом раду са ученицима остваривши изузетне резултате на такмичењима. Посебно су нас дирнули аплаузи и гласна подршка присутних ученика, учесника програма.

Након приредбе директор школе позвао је госте на заједничко дружење. Сусрет бивших и садашњих радника школе увек је срдачан. Драго нам је када угостимо колеге – пензионере који су камен-темељац ове школе, као и садашње запослене који чине да школа све више расте и шири се на тим чврстим темељима. Опростили смо се од колега који су се пензионисали у протеклој школској години и захвалили им за године које су посветили нашој школи.

Певали смо, играли и дружили се те вечери. До следећег дана школе остају приче и успомене на овогодишњу прославу.