Лик Русије 2019И ове године ученици наше школе у великом броју одазвали су се на конкурс Лик Русије, који расписује Средња општеобразовна школа при амбасади Руске Федерације у Београду. Конкурс је као и увек окупио велики број школа из целе Србије, основних, средњих и музичких, као и различитих удружења. Теме су овај пут биле усмерене на Јединство народа и народности бившег Совјетског Савеза.

Ми можемо са поносом истаћи да су наши ђаци освојили завидан број награда. У категорији истраживачких радова на тему „Ја, ти, он, она – заједно цела земља“ Катарина Кесегић из VII5 заузела је прво, а Душан Крстановић из V4 друго место. У категорији „Вокална“  група ученица из VII5 освојила је треће место за извођење руске народне песме Коњ, а наш мали хор уз пратњу наставнице Иване Николић заузео је прво место за извођење песме Ти ме носи реко, групе Љубе. Милица Прлина, ученица VI5 заузела је прво место у категорији „Културно наслеђе народа Русије“ за макету моста на Неви. Наставница Николета Илић награђена је у категорији „За непроценљиви допринос у неговању и чувању интересовања за руски језик, као и за стваралачку сарадњу“.

Уз леп програм и укусно послужење, са мноштвом награда носимо утиске са овогодишње манифестације, одржане 23. априла у Руској школи.