Oбавештење о бесплатним уџбеницима

Поштовани родитељи,

У уторак, 29. 6. 2021. године одржан је састанак директора београдских основних школа , министра просвете Бранка Ружића, заменика градоначелника  Београда Горана Весића и предсеника свих београдских општина. Тема састанка је била иницијатива о додели бесплатних уџбеника београдским основцима. Будући да одлуке још увек нису стигле у писаној форми, преносим вам главне детаље поменутог разговора:

  1. У школској 2021/22. години, сви ученици  ПРВОГ и ДРУГОГ разреда који наставу похађају у државним школама на територији Београда добиће бесплатне уџбенике (штампана издања) за предмете СРПСКИ ЈЕЗИК, МАТЕМАТИКА, СВЕТ ОКО НАС И ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК.

Родитељима који су преко дистрибутера ушли у претплату за ове уџбенике новац ће бити враћен. О начину и периоду повраћаја новца бићете накнадно обавештени.

 

  1. У школској 2021/22. години, сви ученици ТРЕЋЕГ, ЧЕТВРТОГ, ПЕТОГ и ШЕСТОГ  разреда, који наставу похађају у државним школама на територији Београда добиће ТАБЛЕТЕ са кодовима за дигиталне садржаје. Таблети су на ТРИ године осигурани од свих нежељених могућности (кварови, ломови, крађе и друго). Фабрички ће бити подешени да искључиво имају приступ садржајима са „беле  листе Министарства просвете, науке и технолошког развоја“. Родитељи потписују реверс на ТРИ године. Након истека тог периода, таблети прелазе у њихово власништво.

 

Почетак реализације ових активности најављен је за 15. август.

Због великог интересовања родитеља за повраћајем новца и учесталих мејлова на исту тему шаљем ове информације. Још једном наглашавам да је ово моја интерпретација разговора који смо обавили а да ћемо вас благовремено информисати о свим званичним одлукама и детаљима који буду пристизали.

 

 

С поштовањем,

Бранислав Недељковић, директор школе