The escape room – радионица

У организацији актива наставника енглеског језика наша школа је 1.11. имала прилику да угости Richard Brown-a из English Book-a. Он је у свечаној сали наше школе, уз сарадњу са наставницима енглеског језика, одржао радионицу The Escape Room. Радионици је присуствовало око 100 деце из целе школе од 5. до 8. разреда. Будући да је одзив био велики одржане су две радионице једна за другом. Ученици су у оквиру сваке радионице били подељени по групама у зависности од узраста.

Ученицима је на почетку подељен материјал са траговима на енглеском језику које су морали да растумаче, потом да реше логичку загонетку, а затим да дешифрују хијероглифе и добију смислену поруку која би их довела до шифре којом откључавају катанац и ,,беже“ из замишљене собе. Ученици су уживали док су покушавали да растумаче трагове и пронађу шифру која откључава врата и да при том све то одраде пре осталих група.

У свакој радионици је могао бити само по један победник, али су се сви сјајно забавили и вежбали енглески језик што је била и поента ове радионице. При том су имали прилику да разговарају са изворним говорником и да чују изворни британски акценат.

Радионици су присуствовали многи наставници из других актива који су се придружили ученицима у решавању загонетке, као и директор, психолог и педагог школе.

 

                                                Актив наставника енглеског језика