Дан ружичастих мајица

Ове године је у нашој школи последње недеље у фебруару обележен Дан ружичастих мајица, дан борбе и отпора према вршњачком насиљу. Уз подршку Ђачког парламента и Тима за заштиту организовани су часови, разговори и изложбе са овом темом, а 24.02.2021. већина ђака и професора је имала по неки ружичасти детаљ на себи.
Цела ова прича је покренута 2007. године када је један канадски младић био исмејан и извргнут руглу, јер је дошао у школу обучен у розе мајицу у знак подршке мајци која је боловала од канцера дојке. Касније су и његови другови из школе почели да носе розе мајице, а широм света последња среда у фебруару обележава се од као дан борбе против вршњачког насиља. У прилозима је на фотографијама део атмосфере и неки од радова са овом темом. Такође погледајте филм Црвеног крста Србије, Не гази туђе снове. Прочитајте и поучну причу Црно или бело, на основу које су неки професори организовали радионице у својим одељењима.

Филм који је на линку испод је допринос Црвеног крста Ужице програму “Промоција хуманих вредности“ Црвеног крста Србије:

no images were found